Blogszolgáltatók bemutatása - Cafeblog.hu
2019. december 09. írta: VargAda

Blogszolgáltatók bemutatása - Cafeblog.hu

A BloggerKépző alapvetően bloggereknek készülő blog. Emiatt is gondoltam arra, hogy megkeresem nektem a legnagyobb szolgáltatókat, és általuk bemutatatom őket, munkájukat egy interjú keretében. 

Először Kun Gabi és Bendl Vera a Cafeblog.hu szerkesztői válaszoltak a kérdésekre.

blogger-close-up-denim-163101.jpgHogyan jött létre, és mi a célja a cafeblog.hu-nak?

A cafeblog.hu a Centrál Médiacsoport blogszolgálatója 2012 óta.

A célja, hogy összefogja azokat a női tematikájú blogokat, amelyek őszintén beszélnek a női léthez kapcsolódó fontos és érdekes kérdésekről, mint amilyen az anyaság, a szépség, a test, a test változásai, az öregedés, a krízishelyzetek az életben, a boldogság kutatása, a gyereknevelés, a gasztronómia, a divat vagy a párkeresés. Minden, ami a nők életét meghatározza.

Mi alapján emeltek ki bejegyzéseket és ennek mi a folyamata? 

Egy bejegyzés kiemelésénél figyelembe vesszük a bejegyzés külalakját (kép-szöveg összhangja, képek minősége, szöveg tagoltsága), illetve a tartalmat. Igyekszünk különös hangsúlyt fektetni és teret adni az igényes tartalmaknak, egyedi ötleteknek, sajátos megközelítéseknek, de értékeljük azt is, ha egy bejegyzés reagál egy jelenségre, illetve ha minőségi szórakoztatást nyújt. 

cafeblog-logo.png

Hányan dolgoztok a háttérben, kinek mi a feladata?

Ketten vezetjük és szerkesztjük a cafeblogot, és megosztjuk a munkát. Nincs elvágólagosan elosztva, kinek mi a feladata, együttműködünk, közösen visszük a vállunkon a szerkesztési feladatokat. 

Szerintetek mi a jó "cikk", bejegyzés? 

Szerintünk a jó cikk aktuális, reagál a jelen kihívásaira, fő kérdéseire, igényesen megfogalmazott, helyesírásilag korrekt, a szövegnek határozott íve van és a blogger mondandóval rendelkezik. Egyedi nyelven juttatja el a közlendőjét az olvasókhoz, képes megszólítani a követőit, emellett igényes képekkel és blogsablonnal dolgozik. A jó poszt nem öncélú, hanem az olvasóknak íródik, mert meg akar osztani velük valamit, ami újdonság lehet számukra. 

Ti milyennek látjátok a mai bloggereket? 

A bloggereket nehéz egy kalap alá venni, vannak köztük hobbibloggerek és hivatásosak is, és mindenkinek különböző a célja, ami a dolgok természetes rendje. Sok olyan bloggert látunk, aki megtalálta és folyamatosan megtalálja a helyét, érzi az online kihívásait és tud reagálni rá és hiteles kapcsolatot tud fenntartani a követőivel. Ezek a bloggerek általában rengeteg munkát fektetnek abba, amit csinálnak, miközben a laikusoknak egyáltalán nem tűnik fel.

Szerintetek fontos a munkásságuk?

Igen, természetesen hiszünk abban, hogy a bloggerek munkássága fontos. Amennyiben hiteles hangon szólal meg egy blogger, kiérlelt véleményt vagy tartalmat közöl igényesen, a médiapiac meghatározó szereplője is lehet.
De ezt szerintünk már mindenki tudja. 

Köszönöm a válaszokat, és hajrá BloggerKépző!

A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerkepzo.blog.hu/api/trackback/id/tr2715345606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása